Här får du träffa några av oss som jobbar på FörsäkringsGirot!

Magnus Trönsdal, Välkommen hem till oss!


Hej Magnus, berätta lite om dig själv?

Jag är 43 år och bor i Göteborg med min familj. Har en pappa med rötter i Norge och en mamma från Indien vilket ingen riktigt vill tro på men så är det. Min fru har för övrigt förslag på att vi ska börja med Bollywood-dans till hösten men det är lite utanför min comfortzone.

Jag har ett stort idrottsintresse och man skulle nog kunna kalla mig för fotbollsnörd. På helgerna kan man även se mig på en SUP bräda och ibland blir det Padel tennis.

Läs mer...

Jag kommer senast från Max Matthiessen och innan dess jobbade jag på Skandia. Har jobbat som rådgivare inom pension och försäkring i 15 år och tycker det har varit en väldigt rolig tid. Det är framförallt möten med människor som alltid har varit min drivkraft. Processen att lyssna på vad kunden har för behov och önskemål för att sedan försöka hitta en lösning är något som jag gillar. Det är något som jag ser fram emot att få fortsätta göra i min nya roll.

Vad ser du mest fram emot här på FörsäkringsGirot?

Jag ser fram emot att träffa kunderna som Försäkringsgirot
har i Västsverige. Det ska bli kul att jobba med en produkt som har ett värde
både för företaget och anställda Jag har sett så många företag där anställda är felförsäkrade, att säkerställa pensionslöften innebär stor kundnytta både för företaget och den anställda.

Jag hoppas även kunna använda mitt nätverk med rådgivare på
försäkringsbolag och mäklarfirmor genom samarbeten. Många rådgivare känner till oss men vet inte vilka tjänster som erbjuds och jag hoppas och tror vi skulle kunna skapa värdefulla samarbeten mellan rådgivarna, FörsäkringsGirot och kundföretagen.

I övrigt har jag fått en positiv bild av FörsäkringsGirot,
ett mindre bolag där man uppmuntras att driva förändring och har många bra kollegor så det finns mycket som gör att jag ser fram emot med att köra igång.

Vi är så glada över att du blir en del av vårt gäng på FörsäkringsGirot, varmt välkommen hem till oss!

 

Tim Wreigård – Kundservice på FörsäkringsGirot

Bakgrund

Tim började på FörsäkringsGirot i november och jobbar i kundserviceteamet som dagligen hjälper FörsäkringsGirots kunder med deras olika utmaningar. Innan Tim började på FörsäkringsGirot har han arbetat inom många olika serviceyrken med allt ifrån försäljning till utbildning och ekonomi.

Tim har ett brinnande intresse för IT, datorer och teknik och att bli expert i FörsäkringsGirots administrativa system COINS ser han som en kul utmaning.

Hur kommer det sig att du valde att arbeta på FörsäkringsGirot?

Jag hade ingen bild av FörsäkringsGirot innan jag började jobba här. Min sambo arbetar i samma bransch och hade en bra uppfattning om företaget och jag hade en bra magkänsla.

Läs mer...

Jag har hos tidigare arbetsgivare arbetat med att serva konsumenter i en B2C (business to consumer) relation och var redo att arbeta med en annan typ av service i en B2B (business to business) relation. Min uppfattning är att det blir en annan typ av relation när man inte fattar beslut åt sig själv utan beslut för det företaget man representerar som ofta har en betydligt större påverkan för fler människor. Det är nytt för mig och det känns spännande att bygga långsiktiga relationer med våra kunder.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

Största utmaningen är att ta in så mycket information som möjligt på kort tid. Jag behöver se till att jag har en bra bredd i min kompetens för att kunna möta kundernas efterfrågan. Jag vill verkligen lära mig COINS och målet är att bli en specialist på systemet.

Utmaningar i min vardag kan till exempel vara att prioritera. Det är jätteviktigt att våra kunder får bra service och jag tar stort ansvar för att se till att kundservice återkopplar till kunderna med lösningar på deras utmaningar snabbast möjligen.

Vad har varit det roligaste uppdraget hittills på FörsäkringsGirot?

Genom mina tidigare arbetsplatser har jag aldrig upplevt den gemenskapen som finns hos kollegorna på FörsäkringsGirot. Det är roligt att få uppleva lagarbete på riktigt och det sociala umgänget får man både under och utanför arbetstid. Jag har redan börjat spela innebandy en dag i veckan efter jobbet med kollegorna vilket är jättekul.

Viktigt är också att nämna den kompetensutveckling jag får genom att byta bransch och möjligheten att arbeta inom B2B. Jag lär mig ett nytt system samtidigt som min personliga utveckling i ny roll på ny arbetsplats påverkas positivt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag börjar alltid med att följa upp gårdagen för att sen börja planera och prioritera vad som ska göras. Finns tid över så kollar jag om det finns andra kollegor där jag kan avlasta. Det är svårt att veta hur många samtal och ärenden som man väntas ta emot under en dag men när det är lite lugnare dagar försöker jag följa upp ärenden som inte är stängda.

Jag upplever att det är väldigt högt i tak på FörsäkringsGirot och att komma med förbättringsförslag som kan underlätta för oss och våra kunder fångas upp på både morgonmöten och veckoavstämningarna. Vi försöker verkligen arbeta proaktivt i våra kundrelationer och komma med förbättringsförslag så snart de är uppfunna.

Vad gör du när du inte jobbar på FörsäkringsGirot?

När jag inte är på jobbet så umgås jag med min sambo, mina barn, familj och vänner. Jag har ett stort intresse för mat, dryck och datorspel som jag tävlar i på fritiden. Jag producerar och skriver musik och är en kreativ person som gillar att skapa. Sport är kul och jag håller på med lite allt möjligt, både hockey och fotboll. Jag bor i Solna och läser science fiction böcker och älskar film.

Kontakta oss

Här får du träffa några av oss som jobbar på FörsäkringsGirot!

Möt några av oss

Här får du träffa några av oss som jobbar på FörsäkringsGirot!