Ny Teamledare för enheten Sälj

Välkommen till oss Sofia Messinger!

Sofia Messinger är ny teamledare för FörsäkringsGirots säljavdelning. Med sin långa och breda erfarenhet inom bank- och försäkringsbranschen ska hon nu ta FörsäkringsGirot mot nya höjder.

Sofia kommer senast från SPP där hon  jobbade som försäljningsansvarig vilket innebar att hon ansvarade för den förmedlade affären med fokus på kundrelationer, resultat och lönsamhet. Sofia har även erfarenhet från mäklarsidan. Under några år satt hon som aktiemäklare på Avanza vilket gav henne en väldigt god inblick och förståelse över marknaden.

Nu är hon alltså vår nya Teamledare för säljavdelningen, där hon vill fokusera på att FörsäkringsGirot ska nå ut till fler kundföretag som behöver hjälp att säkerställa så att de anställdas förmåner blir rätt.

”Jag kände till FörsäkringsGirot sedan tidigare, men jag hade inte koll på vilka fantastiska tjänster som vi erbjuder.  Som den kvalitetssäkrade processen med kontroll och uppföljning i varje steg och stödet i våra ekonomitjänster.  Jag tror att det finns väldigt många företag som har behov av våra tjänster”.

Nu har du hunnit jobba här på FörsäkringsGirot i några veckor – berätta lite vad som ligger på ditt bord just nu?

Just nu håller vi på att utveckla vår affär tillsammans med våra samarbetspartners och vi har fått väldigt positiva signaler där vi har påbörjat en del gemensam kundbearbetning. Men det viktigaste just nu är förstås att lära känna mitt team. Att se hur jag kan underlätta deras vardag, vilka rutiner och ramar finns. Att sätta en bra grund att jobba utifrån.

”Ledaren har förstås ett ansvar att leda men främst att ge sina medarbetare de verktygen och ramarna de behöver för att de ska kunna växa och bidra med sin fulla potential”

Sofia tror på ett individanpassat ledarskap, där man lyssnar in behoven och anpassar sitt ledarskap efter den specifika medarbetarens behov. Det går inte att vara på samma sätt mot alla utan det gäller att hitta just det ledarskapet som får dina medarbetare att växa.

”Det känns jättebra att komma hit till FörsäkringsGirot och jag är så glad över att få jobba tillsammans med ett så kompetent och härligt gäng”

När Sofia inte jobbar tycker hon om att umgås med vänner och familj. Hon växte upp på det småländska höglandet,  strax utanför Jönköping, med djur och natur runt knuten.

Landet eller City?

Om jag måste välja så skulle jag nog säga att jag är en storstadstjej. Jag har ändå levt här i Stockholm hela mitt vuxna liv men det är klart att jag kan sakna friluftslivet. Jag skulle gärna resa norrut lite oftare. Jag älskar att vandra och åka skidor uppe i fjällen men de senaste resorna har oftast gått söderut.

Nästa resa blir varken norrut eller söderut, utan till New York för att fira att jag och min man gifte oss där för exakt femton år sedan.

Stort grattis säger vi och varmt välkommen till FörsäkringsGirot Sofia!