Är du intresserad av att arbeta på FörsäkringsGirot?

Att förenkla är vår drivkraft

Vi är 65 kompetenta och engagerade personer som drivs av att förenkla vardagen för våra kunder. FörsäkringsGirot erbjuder arbetsgivare tjänster och lösningar som stöttar dem i hanteringen av de anställdas pensioner och försäkringar. Som marknadsledande i branschen står vi inför en spännande utveckling där vi ytterligare skall expandera vår affär mot arbetsgivarna samtidigt som vi öppnar upp för nya lösningar mot försäkrings- och pensionsbranschen. Om det inte finns några utannonserade tjänster är du välkommen med en intresseanmälan. Skicka in din intresseanmälan med cv, personligt brev och kontaktuppgifter till info@fgirot.se

Systemutvecklare

Vill du vara en del  av den digitala transformationen i pensions- och försäkringsbranchen?

FörsäkringsGirot är en tjänste- och IT-leverantör med fokus på pensions-och försäkringsadministration. 

Vi har 25 års erfarenhet av tjänstepensionsadministration. Våra kunder har över 250 000 medarbetare där vi säkerställer att tjänstepensionen blir rätt. FörsäkringsGirot hjälper arbetsgivare som vill vara trygga med att de anställda är rätt försäkrade genom att erbjuda en kvalitetssäkrad pensionshantering och en oberoende samarbetspartner.

Din roll som Systemutvecklare

I rollen som Systemutvecklare ingår du i något av de två team som fokuserar på systemutveckling. Varje team består av test, kravställare, produktägare samt utvecklare. Det finns även ett tredje team på IT-avdelningen som ansvarar över operations. Utvecklingsteamen består av en kulturell mix då åtta av totalt tolv utvecklare utgår från Kuala Lumpur. I rollen som Systemutvecklare arbetar du med integrationslösningar, vidareutveckling, nyutveckling samt underhåll. Att arbeta med Systemutveckling på F-girot innebär Javautveckling i en mikroarkitektur, vi arbetar agilt med komplexa och transaktionsintensiva system.

Läs mer...

Dina kvalifikationer

För att passa bra ihop med oss, ska du vara transparent, hjälpsam, prestigelös, positiv och gilla att ha roligt. Vi är alla väldigt drivna och gillar att ta egna initiativ, och ser då förstås att även du är det. 

 • Som utvecklare har du 3-5 års dokumenterad erfarenhet av systemutveckling.
 • Goda kunskaper inom Java SE
 • Moderna ramverk tex Spring Boot
 • Goda kunskaper inom mikrotjänstarkitektur, Maven, Git, MSSQL, Docker och Linux.
 • Erfarenhet av Agila arbetssätt tex Scrum samt erfarenhet av komplexa system.
 • Meriterande med erfarenhet från Försäkring-/pensionsbranschen. 

Övrigt

Hos oss på FörsäkringsGirot kommer du att ha stor frihet i ditt arbete. Genom trevliga kollegor skapas en bra stämning och en trivsam arbetsplats, i ett expansivt område. Du erbjuds friskvårdsbidrag och friskvårdstid, ett förmånligt pensionssystem samt andra förmåner. Framför allt får du chansen att vara med i en moderniseringsresa där du får vara med och bygga upp plattformen från början.

Start: Omgående

Lön:  Enligt överenskommelse

Plats: Stockholm

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Projektledare

Vill du arbeta nära våra externa kunder i en verksamhetsnära organisation som kännetecknas av hög förändringstakt och där kvalitet ständigt är i fokus?

FörsäkringsGirot erbjuder marknadsledande lösningar för pensions- och försäkringsadministration. Vår uppgift är att säkerställa våra kunders åtaganden till sina anställda genom att vara en oberoende aktör på marknaden. Vi administrerar våra kunders tjänstepensionsflöden som ett digitalt nav mellan våra kunder och deras försäkringsleverantörer.

FörsäkringsGirot har 25 års erfarenhet och vi är stolta över att ha fler än 800 nöjda kunder. På FörsäkringsGirot jobbar vi cirka 65 kollegor på kontoret i Stockholm.
Läs mer om oss på www.fgirot.se

Om tjänsten
I rollen projektledare på avdelningen Pensionsservice kommer du att driva implementeringsprojekt i nära samarbete med FörsäkringsGirots kunder och även när så krävs, hantera och leda interna utvecklingsprojekt. Som projektledare samverkar du med andra roller inom FörsäkringsGirot.
Du säkerställer att uppställda mål avseende tid, kvalitet och kostnad uppnås för dina uppdrag. I uppdragen ligger också ett stort fokus på att bidra till vidareutveckling av implementationen av nya kunder till FörsäkringGirot och till Pensionsservice mer långsiktiga mål och förflyttningar inom området över tid.

Läs mer...

Du kommer att tillhöra FörsäkringsGirots leveransenhet Pensionsservice som ansvarar för att leverera pensionsadministration och hantera befintliga kundrelationer. Pensionsservice säkerställer att kundernas behov möts och hanterar de utmaningar som kan uppstå. Inom Pensionsservice blir du en del av ett team med erfarna medarbetare där arbetsklimatet präglas av öppenhet och stark servicekänsla. Teamet har ett högt arbetstryck och en stark vilja att nå tydliga resultat.
Arbetsplatsen är på FörsäkringsGirots huvudkontor på Wallingatan 2 i Stockholm. Du rapporterar till chefen för Pensionsservice.

Kompetenser och färdigheter

 • Minst tre års praktisk erfarenhet av projektledning i roller mellan IT och verksamhet
 • Relevant högskoleutbildning eller andra relevanta studier på högskolenivå
 • God kunskap om etablerade projektstyrningsmodeller
 • Erfarenhet av att arbeta med externa kunder
 • Flytande svenska, i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
 • Meriterande om du har en bakgrund från försäkringsbranschen

Vem är du?
Du är kommunikativ, driven och en prestigelös och ambitiös lagspelare. Vi arbetar verksamhetsnära och kundnära vilket ställer krav på social förmåga och en positiv attityd. Din energinivå är hög och du gillar problemlösning och bidrar gärna med din kunskap till andra. Du är nyfiken på utvecklingen och håller dig uppdaterad inom dina områden. Du har förmågan att leda och coacha andra.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar FörsäkringsGirot med 360 Rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan på www.360rekrytering.se. Urval och intervjuer kommer att  ske i augusti. Vid frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Christina Strandelin på 070-8555 838.

Välkommen med din ansökan!

Säljare med teamledaransvar

Gillar du både att sälja, nätverka och att leda? Ser du potentialen i medarbetaren och har en coachande och trygg ledarstil? Då är du kanske vår nya stjärna som levererar mervärde både internt och till våra kunder i form av pensionsadministrationslösningar.
Vi har 25 års erfarenhet och vi är stolta över att ha fler än 800 nöjda kunder med över 250 000 medarbetare där vi säkerställer att tjänstepensionen blir rätt. FörsäkringsGirot hjälper arbetsgivare som vill vara trygga med att de anställda är rätt försäkrade genom att erbjuda en kvalitetssäkrad pensionshantering och en oberoende samarbetspartner.

Om tjänsten
Som säljare med teamledaransvar för försäljningsorganisationen på FörsäkringsGirot kommer du att leda och utveckla ett team på 6 personer samtidigt som du är operativ som säljare och hjälper stora arbetsgivare att lösa utmaningarna som är kopplade till pensionshantering. Du får möjlighet att jobba långsiktigt med både nya och befintliga kunder. I din roll blir du även delaktig i att utveckla företaget till en ny position med nya tjänster och koncept för en mer automatiserad samt digitaliserad hantering av pensioner hos arbetsgivare och försäkringsbolag.

Läs mer...

I rollen ingår att:

 • Leda och motivera ett team bestående av säljare och en marknads/kommunikationsansvarig
 • Ansvara för försäljningsavdelningens budget och resultat
 • Bygga upp nya försäljningskanaler för att tillse att uppsatta mål nås
 • Utveckla försäljningsorganisationen i linje med marknadsutveckling
 • Paketera och prissätta nya tjänster och funktioner
 • Genomföra marknadsaktiviteter tillsammans med marknadsansvarig
 • Sälja administrativa tjänster inom pensionsadministration till arbetsgivare som vill att deras anställda ska få rätt pensioner. Dina kontaktpersoner hos arbetsgivarna kommer främst att vara HR-chef, Ekonomichef, Compensation & Benefit manager samt Lönechef.
 • Vara kundansvarig för ett antal kundföretag och aktivt arbeta för att dessa kunder får överenskommen leverans och är nöjda med oss.

Vi söker dig som
Har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av framgångsrik försäljning inom pensionsområdet. För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har erfarenhet av komplex försäljning till stora bolag. Du har även erfarenhet av att sätta upp en tjänsteportfölj och ta fram prismodeller. Vi vill att du har några års erfarenhet som uppskattad ledare i en säljorganisation och trivs med ledarrollen. Önskvärd utbildningsnivå är Universitet, alternativt eftergymnasial utbildning inom försäljning.

Som person är du
För att lyckas i rollen och trivas hos oss tror vi att samarbete och en serviceinriktad inställning både inom organisationen och utåt gentemot våra kunder motiverar dig. Du har lätt att anpassa dig till olika situationer, människor och har fokus på det gemensamma målet. Att ta initiativ i sociala sammanhang och skapa relationer är naturligt för dig. Du gillar att ha struktur i ditt arbete och planerar din tid och tar ägandeskap för att alltid slutföra det som påbörjats. Vi tror att du tycker det är kul att jobba mot mål och strävar alltid efter ett gott resultat. Vi söker dig som är van vid att leda personal på ett tydligt och motiverande sätt. Rollen kräver en trygg person med coachande ledarstil som har ett engagemang som lätt smittar av sig till teamet. För att trivas hos oss känner du säkert igen dig i våra värdeord: Tillsammans, Proaktiva och Professionella.

Så söker du
Ta tillfället och sök tjänsten redan idag, dock senast den  12 augusti! Vi går igenom ansökningarna löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan senaste ansökningsdatum. Bifoga gärna ett personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Ulrika Petré HR, 0708-123333, ulrika.petre@fgirot.se eller Per-Erik Gullnäs VD, 070-669 42 31, per-erik.gullnas@fgirot.se
Välkommen med din ansökan!