Nu tar hon över rodret

Möt Ulrika Bragg, FörsäkringsGirots nya VD

”Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med FörsäkringsGirots medarbetare, kunder och ägare ta nästa steg i bolagets utveckling och sätta Försäkringsgirot på kartan på ett helt nytt sätt” säger Ulrika Bragg, ny VD på FörsäkringsGirot.

Nu har du varit hos oss i två veckor, hur känns det?

Först och främst, det är väldigt speciellt att vara ny på jobbet när det är väldigt få på plats på kontoret. Den vanliga introduktionen uteblir och möjligheten att träffa alla och få en känsla för bolaget kommer få dra ut på tiden. Men det är så det är och det är lärorikt i sig. Jag gör allt jag kan för att lära känna bolaget på de sätt som är möjliga.

Jag kommer samtidigt in i en tid när det händer mycket inom FörsäkringsGirot.
Vi, precis som alla andra företag, berörs givetvis av Corona-krisen. Lyckligtvis har vi inte drabbats så hårt än, men vi ser försiktigare på framtiden och tror inte att tillväxten kommer att bli så som vi hade önskat. Därför behöver vi ställa om, se över våra kostnader, arbetssätt och roller och har beslutat om en omorganisation. Det är tufft nu när vi är står mitt i förändringen , men jag fullt övertygad om att det här är rätt väg att gå för att kunna utveckla bolaget i den riktning som behövs.

Ett annat skäl till att vi behöver ställa om är den IT-transformation som vi har beslutat om i styrelsen. Det handlar om att bygga ett helt nytt IT-stöd och kunna erbjuda en betydligt mer modern och digitaliserad tjänst  för att kunna möta våra kunders och deras försäkringsgivares behov. Den här resan ser jag verkligen fram emot att få leda och genomföra tillsammans med övriga på bolaget.

Vem är du?

Många som hör min dialekt tror att jag kommer från Göteborgsområdet, men jag är faktiskt uppvuxen i Huskvarna. Jag flyttade upp till Stockholm för cirka 20 år sedan och började på Skandia där jag stannade i 14 år. Jag kommer närmast från Intrum Sverige AB där jag verkade som Operations Director. På fritiden umgås jag mycket med vänner och familj och spelar en hel del tennis.

Hur är du som ledare?

Den här frågan tycker jag ställs bäst till dem som har jobbat med mig och inte till mig. Men om jag ändå ska ge det ett försök, så skulle jag säga att jag är en inkluderande ledare. Jag har ingen ambition att lyckas i mitt uppdrag på egen hand, utan genom att ha människor med mig som vill, som har har högt engagemang, driv och kompetens och som öppet delar hur saker och ting kan göras bättre.  Därför måste jag alltid ha en nära dialog och öppet klimat med dem jag jobbar med. Jag vill mycket, jag är tydlig och jag har en stark drivkraft att vilja komma framåt och nå uppsatta mål – samtidigt är jag en reflekterande typ, så man bör stå ut med eftertanke om man har mig som som chef och man bör gilla att skratta en hel del mellan varven 😊

Vad har du för planer framåt?

Först och främst är det att komma in i min roll fullt ut, så att Per Erik Gullnäs kan gå tillbaka till sin roll som styrelseordförande.  Det vill jag göra genom att träffa kunder, våra samarbetspartners, nyckelpersoner hos våra ägarbolag och övriga försäkringsbolag och naturligtvis vill jag hinna träffa och lära känna alla anställda på FörsäkringsGirot.

Jag är en vinnarskalle och kan knappt vänta på att få leda FörsäkringsGirot till nästa nivå. Jag vill att vi som jobbar här, inte ska vilja vara någon annanstans. Och att de som inte jobbar här ska vilja söka sig hit.  På samma sätt ska våra kunder känna sig som vinnare för att de har valt oss och att övriga företag nyfiket vänder blickarna hitåt.

Vad ska du göra i sommar?

Jag och min familj hade ovanligt mycket resor bokade den här sommaren. Vi planerade att åka till Italien, Frankrike och Spanien, men det blir så klart inte så.  Nu håller jag tummarna för att kunna åka ner till Båstad och spela tennis. Vi har även planer på att hyra en segelbåt och uppleva Sveriges östkust.

Men det ska bli mysigt att semestra hemma den här sommaren, tycker jag. Jag trivs ändå väldigt bra med att bara vara hemma.

”Jag är stolt och glad över att kunna överlämna VD-skapet till Ulrika Bragg. Hon är en mycket kompetent ledare med stor erfarenhet och kompetens inom pensionsområdet, både avseende administration och affärsutveckling. Hon har en god förståelse för hur man skapar tillväxt och kundnöjdhet i en komplex verksamhet. Jag är övertygad om att Ulrika kommer att leda FörsäkringsGirot till nya framgångar”, säger Per-Erik Gullnäs, avgående VD och ny styrelseordförande”

Varmt välkommen hem till oss Ulrika!